Barnarizs leves

2013.07.31 08:23

Hozzávalók: 10 dkg barnarizs,

1, és 1/4 liter víz,

10 dkg sárgarépa, 1 póréhagyma,

10 uborka,

1 piros paradicsompaprika,

2 savanyúalma,

2 ek. olaj,

4 ek, szójaszósz,

1-2 kk. gyömbérpor vagy köménymagpor,

2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld. 

 

Elkészítés: A barnarizst megfőzzük. Közben a megtisztított sárgarépából hosszanti irányban körben éket vágunk úgy, hogy azt a karikára szelve virágmintákat kapunk. A póréhagymát 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában négy részére, majd öszefogva karikára vágjuk. Az almát negyedeire vágjuk, majd újra hosszában félbevágjuk a negyedeket is. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a sárgarépát, hagymát és kis lángon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a maradék zöldséget, almát és 2-3 percig tovább pirítjuk. A zöldségeket a már majdnem főtt barnarizshez adjuk úgy, hogy egyszerre puhuljon meg minden hozzávaló. Fűszerezzük szójaszósszal és gyömbérrel (vagy köménymaggal), tetejére tálaláskor apróra vágott petrezselyemzöldet szórunk