Málnás-Ribizlis Túrótorta
2013.07.24 08:58
Hozzávalók:
- 500 g túró
- 1 zselatin (20 g)
- 2 kis pohár natúr joghurt
- 3 tk folyékony édesítőszer
- 1 dl víz
- vanília aroma
- citrom reszelt héja, illetve leve
A tetejéhez:
- 1 zselatin (20 g)
- 0,5 dl víz
- gyümölcs
- 3 dl gyümölcslé
Elkészítés
- Először a túrót készítjük el: a zselatint a vízben feloldjuk, míg kicsit hűl, a túrót összekeverjük a joghurttal, az édesítővel, ízlés szerint adjunk hozzá vanília aromát, citromot.
- A már nem forró, de még folyékony zselatint a túróhoz öntjük, jól elkeverjük, majd folpackkal kibélelt, kisebb tortaformába öntjük, ezután kis időre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
- Most következzen a gyümölcsös tető: a zselatint kevés vízben feloldjuk, a túró tetejére tetszés szerint gyümölcsöket halmozunk (ez éppen málnás és ribizlis, de készítettem már cseresznyével, meggyel, eperrel, mikor milyen gyümölcs van). A zselatinhoz kissé megmelegített gyümölcslevet öntünk, elkeverjük, majd a gyümölcsökre öntjük. A gyümölcslétől függően tehetünk hozzá édesítőt is.
- Újabb hűlés következik, míg a tetején is megdermed a zselatin, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Forrás: Nosalty.hu