Sajtos, sonkás gombaleves

2013.07.31 08:26
Hozzávalók (4 adagra): 15 dkg gomba,
10 dkg füstölt sajt,
10 dkg gépsonka,
6 dl csirkehúsleves (leveskockából is jó),
1 dl tejszín,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
ízlés szerint őrölt fehér bors, szerecsendió és só.
 
A sonkát vágd metéltre. A gombát tisztítás után szeleteld fel, a megmosott petrezselyem zöldet aprítsd fel, a hagymát vágd finomra. A forró olajban a hagymát pirítsd üvegesre, add hozzá a gombát, és hintsd meg a fűszerekkel. Fedő alatt saját levében párold puhára, majd süsd zsírjára. Engedd fel a húslevessel, keverd bele a sonkát, és öntsd hozzá a tejszínt. Jól forrald össze, végül tedd hozzá a petrezselyem zöldet. Jól keverd össze, és a tányérokba osztott reszelt sajtra tálald.